Pages

Sunday, September 19, 2010

Disebalik Tabir Seorang Ustaz

Masa gua kerja ustaz dulu dalam tahun 2006 ada sekali gua balik beraya naik bas.Jam tu gua tak berapa nak "hantu" sangat..Kira alim dan bertawaduk lagi..Tak macam sekarang ni,cukup-cukup lingkup.


Gua naik bas dalam pukul sepuluh malam..sejuk nak mati.Bas pulak pasang aircond pulas sampai habis,terasa macam nak pergi luku kepala drebar pun ada.Nasib baik gua ada experience study madrasah dekat negara alaska dulu.


Dalam bas gua duduk belakang satu kapel melayu "blonde"..Sekalipun hidung kemek, pipi kembung,gigi rongak,tengkuk berdaki tetap berambut "blonde".. nak nampak "amareka" tapi macam haram bukan?..


Baru setengah jam bas berjalan kapel blonde tadi mula main peluk peluk..Ok fine,gua selaku pendakwah bebas that time terus bertindak cemerlang..Gua pasang ayat kursi dekat henset then gua setting betul2 belakang seat kapel tersebut..


Yes gua berjaya,si jantan tadi mula buat-buat korek hidung..


20 minit kemudian..


Kapel blonde tadi langsung tak belajar dari masa lampau..Tetap peluk peluk.malah lebih erat dari sebelumnya.Kali ni gua tarik volume ayat kursi sampai habis...

ya!..tindakan gua sekali lagi efisyen..


Gua terlelap sebab terlampau ekstrem berdakwah,


**


**

Bangun saja tidur kali ni gua nampak benda yang sama..masih lagi peluk peluk..

Ok,kali ni gua handle cara lisan..gua berdehem dehem bagi amaran tok guru..
dalam sunyi sepi gua dengar si jantan bisik pada makwenya..


"tu la sayang,sapa suruh duduk depan mufti"


p/s:..lepas dari kejadian gua dah tak jadi mufti lagi,gua buat kerja kerja kampung saja.




gambar gua berzikir tepi laut ..amacam?

16 comments:

-hazen said...

hahaha!

terbaik la mufti.

MOFASAD said...

hahaha... mufti..


sape kapel tu? lu ada amek bedeo tak?
hahaha

LUMUT said...

haha...smart gile cara lu...
mesti penat je diorang tahan nafsu tuh...

ape x pasang surah yassin sikit?kasi igt mati dosa pahala tu sikit.

paan kowt said...

baguih la ustaz nie..
cool

Sharinginfoz said...

macam2 jenis manusia kan

Keputusan Terkini Man Utd vs Liverpool

CERITA LEBAT said...

ya..kepada semua..mmg gua kerja mufti dulu..haha

CERITA LEBAT said...

sharing info..MU menang..gua tak puas hati!!..

siggplus said...

ok aku pggl kau mufti lps ni.

ok tak mufti?

CERITA LEBAT said...

sigg..gua rockers wei sekarang.

AyuE SurihanyOt said...

ok la tu jd mufti...best ape...=p

hentakbelipat said...

mufti atas bas ok la tuh

cik helena said...

kalau yassin lagi best,,hahaha

CERITA LEBAT said...

ayue..nama yg yunik

hentak belipat..hahaha...mufti dlm bas la oi

cik helena..uii panjang sanagt..

aleen adela akoo ^_* said...

kejadian nih wa pnah alami suatu mase dulu.wa duk berdehem2 blakang dorang macam haremm bwat xtau.ni mesti kes wa xcukup mufti nih.

ana said...

dapat title mufti yg tak tahan tu...hahahaha

KADsekeping said...

bro... ko ni kelakar cam haram la.. hahah.. apa fb ko.. nak tgk gak status kelakar ko... hahahahaha!