Pages

Monday, September 20, 2010

Tektik Cepat Kaya Jutawan Muda

Ni dia senarai bisnes yang gua try dari dalam buaian sampai ke tua bangka tapi tak pernah berjaya..


Bisnes cabut uban..Seawal darjah tiga gua dah terjebak dengan bisnes ni setelah pujuk rayu bapak gua.sehelai boleh pergi sampai 5 sen..Paling koman sepagi gua boleh tarik sampai sploh ribu helai..Untung toksah cerita la..Bisnes ni lingkup sebab bapak gua tarah rambut tapak satu...



Bisnes pergi beli kelapa..Yang ni boleh tahan puaka jugak dia punya pulangan..Sekali pergi kedai upah boleh jejak sampai 30 sen...Tapi apakejadah makan santan hari hari,boleh kena darah tinggi woi..Industri beli kelapa parut ni pun jahanam jugak selepas ada makhluk bukak kedai runcit sebelah rumah..Mak gua dah tak pakai khidmat gua..hancur periuk nasik gua..



Industri pungut tin aluminium..Gua try kerja ni dengan falik fitri seusia doblas tahun..Modal dia beg guni saja..Sasaran gua depan kedai mamak..Harga tin tahun 2000 tak lari jauh dengan harga getah..Sekilo mau puluh ribu rupiah jugak..Dan sekali lagi bisnes ni mampos sebab gua beralih ke bisnes cari tembaga..



Sektor tarik tembaga dalam wayar..Gua punya jahanam dulu pantang telekom datang buat kerja,pasti wayar hilang bergulung gulung..Dekat rumah gua tarik tembaga pakai playar sampai kematu tapak tangan..Biji mata pulak sama keras dengan ketul bata..Hardcore habis..Sektor ni pun tak tahan lama..gua surrender sebab penat sampai tak tau nak cerita.



Naik sekolah menengah gua ambik upah salin nota budak tingkatan lima,jual besi basikal,tolong jadi tokan barang budak asrama dan macam macam lagi gua buat..tapi sekarang.


gua try benda ni..


ketagih bukan main..


harap harap tak melingkup..

ni dia gua baru pasang..

amacam..




p/s:kalau gua gagal jugak gua tak ada pilihan lain,terpaksa la jadi model..hurmm..ta suke taw..=(

20 comments:

MOFASAD said...

macam haram!!!!!!

hahaha

Lya Colours said...

klik2

senandung semalam said...

haahhaahhaha...

CERITA LEBAT said...

mofasad..gua harap sangat duit nuffnang ni boleh jejak berjuta juta..

lya..tengs

senandung..hehe..

syahira ariff said...

tbaik a bisnes cabut uban
aku plak bisnes servis cabut bulu ketiak kawan2
berbaloi a dpt blanja mkn dr diorang

geeds said...

haha. moga kau cepat kaya.
clicked! :D

CERITA LEBAT said...

mofasad..gua harap sangat duit nuffnang ni boleh jejak berjuta juta..

lya..tengs

senandung..hehe..

Sofia said...

gagagaga....

hentakbelipat said...

kehkehkeh..bab jadi tokan tu style..aku dulu sanggup jual suat khaba kat umah..kdg2 nmpak yang betimbun kat rumah2 jiran tetangge pun aku claim aku punye beb

White Bird said...

=) suka dgn semangat kerja hang..

harap nuffnang akan wat lu kaya la

beb.

CERITA LEBAT said...

sofia..bwahahaha..

CERITA LEBAT said...

hentakbelipat...haha..lu lagi konservatif..

white bird..hati kena cekal dude.

Salmia said...

haha.. nuffnang memang terbaek!

CERITA LEBAT said...

gahahha..nuffnang melampau.

Linglung said...

celaka..gua rasa lu kena try cari jarum emas..dulu pernah up sekejap..apa kata lu komersilkan balik..amacam??

CERITA LEBAT said...

hah?menatang apa tu??macam mana gua nak try?

Nia said...

jadi model? masuk imam muda ke lepas ni, ok gak..hehe

Latest Entry: Tudung RM10

NuR 'aQiLaH said...

gua syak lu ada bakat tependam beb..



huhu +_+

encHIx laNDax said...

gaggaga~memang jutawan muda la lu pasni~hehehhe

CERITA LEBAT said...

nia..imam muda terlampau segak

aqilah..ya..bakat terendam

encik..keh3..