Pages

Friday, September 3, 2010

Aidilfitri dan Dunhill


Dah 3 hari gua ada di muar. Gua punya seronok sekarang tak boleh nak cerita,tak payah pikir apa apa.kepala hotak gua betul betul "freedom". Tak payah pikir pasal nak basuh kasut sekolah,tak payah pikir pasal daun pandan,tak payah pikir pasal rantai basikal ataupun apa apa..kosong..dalam kepala gua hanya memikirkan tentang skill terbaru nak celebrate raya..


tet tet

Mak gua hantar mesej pulak..
"hang kat mana tu,beli kat mak serbuk kari daging alagapas sat"..


Dari wetex parade gua gegas balik tanjung.freedom freedom jugak,tapi bab ayah dan ibu ni
memang gua tak berani nak berkonfrontasi..


Sampai kedai gua tongkat kawasaki 1000 cc,gua jalan masuk tak bukak helmet bagi nampak garang.

**

**
Ya tuhan!!!dalam kedai gua nampak jobot,dah dekat 21 tahun gua tak jumpa jobot..dah besar ye kau bot..Gua berlari terkam jobot sambil berlaga pipi lepas tu goyang punggung buat trademark..


Jobot->hoi,apa barang lu datang kedai beli serbuk kari ni.macam betina.


Gua diam sejenak..
dengan senyuman yang konsisten gua balas ..

"Yang lu ni beli dunhill tengah tengah hari ni apakejadah?..puasa lu mana?..

jobot senyum penuh makna...

p/s...selamat hari raya!-gua rasa dah dekat sejuta kali gua ucap dekat blog.


13 comments:

Anonymous said...

hahaha..kalau gua,gua sekel kepala dia dulu sedas.

.sweet-ants. said...

haha x gune jobot
lu beli kari mak lu pesan dpt pahala tau
slmt ari raye..

CERITA LEBAT said...

semut manis...selamat hari raya
anon..gua da penah sekel sekali.kah3

ana said...

dia beli simpan utk bebuka kot...hahahaha

Lya Colours said...

dia puasa makan je. rokok x puasa

Dyna Yvonne said...

hehehe...bagus tol kwn lu der...kim salam die ..hak2..ape daa~

geeds said...

kantoi busuk itu jobot. hehe.

aleen adela akoo ^_* said...

sebusuk2 lu beli kari,busuk lagi pangai bot 2 beli dunhill.keh3

CERITA LEBAT said...

ana->gua mula mula syak mcm tu jgk.hehe

lya..haha..

dyna->lu nak gua kirim salam apa dekat dia?salam perantauan ke salam maut?.haha

geeds..kahkah

aleen->nasib baik mak gua tak pesan dunhill

Fina Fento said...

haha..trademark tu saya suka!

Selamat Hari Raya..

Linglung said...

nama pun jobot..itu pasal dia tak puasa..

CERITA LEBAT said...

fina..trademark tu dah lama pakai..haha

linglung..jobot memang..haha

*cimOt* said...

aku slalooo konpius nme kari tuha..alapagas or alagapas?tp aq mls nk pikior aq pggl je hampagas..hik hik