Pages

Saturday, December 4, 2010

Bersembang Dengan Brader Bangang.

Hujan turun bukan main lebat,gua basah secara lengkap..Sekali imbas gua macam budak tengah kencing dalam seluar..Kolaborasi pulak dengan muka gua yang lencun dan tak berperasaan maka ramai brader lalu lalang ambik mudah kewujudan gua..


Dalam hati lain cerita.Jiwa gua dengan lancar dan fasih memaki stesen bas skudai yang tak pernah ada bumbung sejak zaman firaun lagi.Nasib baik hujan biasa yang turun,kalau hujan batu tak ke bocor kepala gua...


Sambil berzikir gua tunggu bas dengan penuh akhlak..

Setengah jam berlalu..gua still steady..

Sejam......

Dua jam....bas masih tak sampai sampai..


Gampang!..lambat macam ni sapa boleh tahan,lisa surihani pun mengamuk.Gua stendby kutip batu nak baling dekat drebar bila dia sampai nanti...Bab masa ni jangan bawak bergurau dengan gua.

***********************************************************************************

"assalamualaikum!"
sergah sorang brader kopiah sambil tersengih sengih kat gua..

gua jawab salam macam biasa...ahh pekida mana pulak ni..bisik hati gua..

gua..=>.".err.lu nak balik mana ni?"

brader kopiah=>.."ana nak balik melaka..anta?"

ahh main ana anta pulak..gua tenang dalam kucar kacir...pelan pelan gua susun ayat..


gua=>.."ana nak balik muar saja..anta budak UTM ke?"

brader kopiah.=>.."aah..ana belajar mekanikal..anta?"

gua=>"ana belajar civil eng..."

brader=>"civil ni orang kata dia mudah n kacang sikit dari mekanikal kan anta?"


gua diam tanda malas nak layan orang bongkak nak mampos...


*********************************************************************************

tiba tiba brader kopiah bersuara lagi..



"err anta,betul ke civil engineering ramai awek cun?hehehe..."..


batu yang gua kutip tadi secara spontan gua tuju kat kepala hotak dia...mungkin cara berkenaan lebih "tarbiyah" kepada beliau..kahkahkah..



p/s:sebenarnya gua tak baling pun batu kat dia,cari mampos apa...

27 comments:

Dyna Yvonne said...

keh3...apee da lu..heh

Lelaki Ini said...

huhuh
guna anta ana..
tp leh plak tnye pasal awek!
adeyh!

CERITA LEBAT said...

dyna..ntah..tension gua..hahah

lelaki ini..tahu takpe..

Sharinginfoz said...

tension tension

CERITA LEBAT said...

sharing infoz!..yes!,,gua setuju..

FarhanaDr said...

Caner entah rupe abang tu bila tanye civil banyak awek cun? Muka penuh tanda tanye ke muka gatal? Musykil jap.. Huhu..

.sweet-ants. said...

isk! ingt baling betol rupenye khayalan saje..hahahhaa

diana said...

semua orang suka yang cun2 je..
hahah

CERITA LEBAT said...

farhan...muka penuh kemiangan,,,miahahaha..

sweet ants..kalau betul2 mau kena lempang..

diana,tu la pasal..

Hazwan Arif said...

kah3333..ces cara bckp alim nk mmpus

CERITA LEBAT said...

hazwan arif..kalau lu tgk muka dia laki celaka,..kah3..

kay yea said...

lu hempuk je kpale brader uh ! HAHAHA~

Saiful Bahari said...

gua tgok lu ligan bas,hahaha,basah cam budak kencing malam,haha,kejadah,butuh hang,ak lepak kat depan kdai select tu da hampir stgh jam,tidak ku perasan kao,haha

Hamba Allah said...

menyampah gila bila tengok ayat
"civil ni orang kata dia mudah n kacang sikit dari mechanical"
Bagi saya, mana2 course pun sama je susahnya, yang penting usaha untuk memahaminya..

CERITA LEBAT said...

saiful..woi bila nak apdit blog....

hamba Allah..yes!..gua setuju..sama ja asalkan kena memahami...

nur said...

hihhi.. seb baik tak baling batu kat dia kang kuar ayat dak civil lagi ganas pulak
ALL IN ONE

hiro said...

die uji anta tu.

CERITA LEBAT said...

nur...betul2..nasib baik gua x bwk keluar senapang..

hiro..ana kena la byk bsabar kn..

pidot said...

kahkahkah..gua suka la entry lu der...

CERITA LEBAT said...

pidot..reallyy??omaigod

IllianaHidayah said...

lu muka baik kot tu yg mamat tu ckp "ana" "anta" ngan lu...hahah..bro..thanx aaa drop komen kat blog gua..

CERITA LEBAT said...

bereh dayah...

karl said...

lol..alim2 kucing rupenya..

siot jek main banding course camtu

NuR 'aQiLaH said...

oke gua setuju.
apokonoehhjang.

CERITA LEBAT said...

karl..alim biawak..

nur aqilah..yes gua setuju lagi skali

Linglung said...

cukup sopan dah tu dia tanya anta..haha

CERITA LEBAT said...

halnya dia tanaya gua pasal makwe2..gua tak boleh..haha