Pages

Monday, December 6, 2010

Ejek Nama Bapak

Sekitar tahun 90 an,fashion ejek nama bapak betul2 trendy..Kalau kena gaya dan nada boleh menangis member..Dalam kelas gua tak ramai yang profesional dalam main ejek nama bapak..Darjah 5 cerdas masih ketandusan pelapis dalam arena ejek nama bapak,yang tinggal hanya gua dan beberapa ekor member..


*************************************************************

November 2001

Selesai hantar borang skim pinjaman buku teks, gua kembali ke tempat duduk..Dari meja gua kelihatan cikgu rosnah tengah sibuk kira borang..Sibuk yang betul betul punya sibuk..Memang makan penampar kalau buat hal waktu klimaks cikgu rosnah.

*

"hamid osman"!!..kahkahkah..
"hamid gurkha"...kahkahkah..
"osman ikan toman"kahkahkah..


Celaka!!sapa pulak berani petik nama bapak gua pagi pagi ni..Siap nama datuk gua dia tarik,puaka betul!!..


Gua angkat kepala cari dari mana datang suara durjana..-pehhhhh.....haram jadah hang min....-gua start plucking nama bapak...


!mad hassan,hassan altromen..!

dia counter attack gua dengan nama atuk..

celaka!!!!!!!!!!!!!!!!-gua belum diskaver nama atuk dia..takpa lu tunggu...


****************************************************************************

waktu rehat pagi tu gua tak turun kantin,gua dah atur strategi..gua selinap masuk bilik guru,sambil buat muka pelajar cemerlang gua selongkar meja cikgu rosnah..borang buku teks gua selak dengan agressif sampai renyuk..


yes dapat!
gua macam selalu,perkara jahat mana pernah gua tak dapat..

gua teliti sampai berkerut dahi..

mohd syamin bin hassan,hassan bin.....kahkahkahkah!!.

gua kaver gelak bagai nak barai..

***********************************************************************************

Lepas waktu rehat adalah kelas matematik.belajar pecahan dengan belajar tengok jam ni kerja budak hingusan,boleh belajar sendiri kat rumah..Gua ada job yang lebih "exclusive"..Usai kelas matematik gua tak ingat kelas apa,tapi cikgu tak ada..Gua tarik napas..Gua kontrol pitching,volume gua kasi naik...

*

""Woi....anak mad hassan,hassan bin cik bulat..kahkahkahkah..bulat bin segitiga,bulat bin sfera kahkahkahkah....!!!""


P/S: esoknya kelas matematik gua belajar pasal geometri,gua lebih aktif dan intensif menggunakan perkataan "bulat"...Dan macam biasa gua gelak sampai terbarai...kahkahkah..

47 comments:

-hazen said...

celaka.

pasal main nama bapak ni la gua kena 3 janit atas kepala.

CERITA LEBAT said...

hazen..kahkahkah,,padan muka lu.

Un Phat Lee said...

kah kah kah...
kejam...lu memang kejam.Secara tidak langsung satu kelas tahu nama bapak die.

Un Phat Lee said...

eh silap.atuk die.(damn lu phatlee.taip pun salah)

A.D.A.M. said...

bahaya nie. main nama bapak buat gaduh.

tapi citer yang ni lawak. bagi rangsangan nak belajar maths. haha

ohujan said...

dem... satu malaysia upenya... kedah pon main sama benda ni... dem

Ninaa Joyy said...

Mesti geometri kau A plus !

mie said...

ingat lagi zaman gue budak2...
mmg jadi trend..

Lya Colours said...

budak pmpn kalo kene ejek mcm ni sure nangis dah
mcm zaman aku skola dlu2 la
budak laki suka ejek nama bapak
apa pekdah ntah
pffttt

-iEkA DaRLink- said...

owh nostalgik sungguh.
dulu mase aku darjah 6 aku suke ejek name atuk kawan aku.
dye lelaki. name atuk dye sanimin.
kitorang satu klas ejek sunny man.
mengamok dye. hehe.

Emira Darmia said...

ish3..kejam la ko ni...

CERITA LEBAT said...

unphat..gua dah biasa makan penampar..haha

adam..begaduh tu gua tak berapa suka..hehe

nina joy..bwahahahha

mie..stenderd..

lya.hahah

ieka..nostalgia2 jugak,gua mmg suka gila..

emira..kahkahkah

beautiful_rose said...

tingat zaman skola dulu...
mmg bdk2 suke suki ejek nama ayah pelik betul.tambah kalo nama ayah @ atok stok nama y agak unik,mmg jadi bahan lah.......

CERITA LEBAT said...

rose...tu org kedah pnggil seni..kah3

© bLurr said...

HAHAHA! masih teringat lagi time dulu dulu. sanggup selongkar file sorang budak tu semata mata nak tau nama mak bapak lengkap ngan datok sekali. :P

Nobita Sensei said...

gua pun kerap jgk ejek camtu..haha. tapi skang gua rase bersalah.

CERITA LEBAT said...

blur..kahkahkah..sama la mcm gua..

nobita..hidup kena cekang bro..

saying of my heart said...

aku penah ejek bapak hg zaman aku x baligh dlu. kah3
baideway, aku suka kacang pedaih hg juai dlu.. ;p

diana said...

kejam punye gurauan..
tak baik lah..


tapi boleh tumpang gelak..
wakakak

CERITA LEBAT said...

syakirah...kah3..tq weyh..

diana..kejam bru ada life..ha2

nadia said...

zaman sekolah, mmg kena..
ayah aku fajar..

mmg puas member2 ejek
fes, pasaraya fajar
second, fajar bakti

hahaha..
at least, dua2 tu kaya kn?

CERITA LEBAT said...

kah3..gua tambah lagi satu..fajar siddiq..kah3..

FarhanaDr said...

Errr.. Takde plak trend begini mase sekolah dolu2. Sebab sekolah cina, kita yang sorang melayu je ni orang dah cukup pandang pelik.. Tak perlu nak nunggu sebut nama, lagi berbelit-belit depa nak menyebut.. Last last nama dari Nur depa panggil Nono jek.. Nama bapak Abdullah depa sebut Adula.. Memang tergeliat.. Hoh..

nadiah daud said...

hahaha! tibe2 teringat zaman skola rendah bace entry ni. paling top ah dulu mende2 ni. paling2 dak laki. x abis2 nak ejek. bile kene batang idung sendiri pandai nak diam. damn!

CERITA LEBAT said...

farhana..nasib baek skolah cina,kalau sekolah tamil mcm mn?..kah3

nadiah..bdk laki mmg..jahat!!,,eeee geram taw...tak sukew2.

feeza.yusoff said...

eee, busuk gila main ejek nama bapak. tapi dulu bukan setakat nama bapak, nama atok, nenek, abes kena tibai -______-"

CERITA LEBAT said...

sekarang main ejek nama makwe..x real langsung..

cimOt said...

memang best an mengejek..tapi biler kena ejek tak suka plak..hahaha..tu la pasal..time ejek orang tak ingat dunia..lalalala

merahitujambu said...

penah rasa org ejek nama bapak..tekanan jee

hentakbelipat said...

musim hanjing nama bapak ni aku palig master beb mase sekolah dlu..silap la kalau aku dah start..meleleh air hingus aku bg

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
teringat gua zama sekolah..wakakkakkakakh

Ah Laang said...

entri nie tak lawak pun
yang lawa awek lu tu.
jaga betul2

mizz annyyss said...

entri ni mmg betul2 teringt waktu kekcik kene ejek gune nama bapak , atok , nenek moyang kalau bole . hooo ! sampai nangis maa , trauma ta nak dtg sekolah . haha :D

Lina_Lin said...

lina pon biase kena gak..
tp ta la smp bt cik bulat sfera bagai..
hahaa,lawak!

CERITA LEBAT said...

cimot,merah itu jambu...gua hero petik nama bapak org tau,,

hb,lu pun sama ngan gua ker??kah3..

ah lang,,awek gua jgn buat main..gua punya tau..

mizz anis..keh33

lina lin..kah3..

Pencacai Alim said...

main nm bapak gua bertumbuk kt sekolah meleret sampai kt kg..

CGG said...

hehehe,,
dulu pantang gileee bila kawan ejek nama bapak aku

syeraRAWRR said...

hak3 :D

Linglung said...

kahklahkah! industri main nama bapak gua rasa popular sampai tahun 2000..lepas tu dah abis sekolah..gua dah tak tahu apa jadik dgn industri ni..

CERITA LEBAT said...

industri ni dah luput sejak satu malaysia ni tubik.

Zalikha Nashuha said...

selalu kena dgn kwn sekolah. macam nak makan pelempang je bdk yg ejek nama bapak tu.

CERITA LEBAT said...

hahaha..sabaq2

CT said...

ejek nama bapak..hahahaha...marah giler zaman sekolah dulu...

CERITA LEBAT said...

jgn cepat mrh ct..keh3

Anonymous said...

wehh..ak hero bab ngutok nama bapak ni weh..hahaha

Anonymous said...

http://www.archive.org/details/BuyTylenolNoPrescription_630

ciK gAyah kePohh said...

haha maen nme bapakk leyy howtt!! mmg nk kene silat gayungg la dier..hahahhah