Pages

Tuesday, August 17, 2010

23 Hari Menuju Aidilfitri



Petang tadi gua ada kelas dalam pukul dua.gua punya malas nak pergi kelas memang dah tak boleh nak bawak berunding. Level malas gua kalau dapat tau dekat ustaz sekolah menengah memang dah lama gua kena terajang.


**

**

Seperti biasa Gua ,Pol dengan Paob adalah orang terakhir masuk kelas hari ni,kalau kami cepat dari orang lain itu sudah dikira melawan takdir. Pendek kata kalau kami masuk cepat sikit lecturer pun jadi down nak mengajar,budak-budak lain dalam kelas semua buat muka nak cari gaduh.



Oleh yang demikian gua ambik inisiatif untuk datang lambat secara konsisten.Takda la lambat sangat,sejam setengah jam saja pun. Season ni saja dah tiga puluh tiga kelas gua masuk lambat,itu belum campur yang kena halau dengan lecturer lagi.Kalau semangat tak cekang memang kami haram tak mengaji apa.


Seat paling belakang memang kami dah chup awal-awal. Sapa yang cuba cuba duduk belakang terus gua dengan paob ajak lawan makan nasik.


Ok paling depan sekali konfem la lecturer takkan gua pulak,kelas gua hari ni dua jam,lecturer gua nama manja dia tok janggut.laki-umur dalam 50-an.pakai songkok kaler hitam.

2 jam kelas hari ni gua belajar hanya satu benda;

*

-lecturer gua suka tunjuk gambar sendiri dalam laptop-.

lepas tu dia suruh kelas teka,mana satu makwe lama dia,mana satu bini dia,mana satu dia.


gua petik beberapa title gambar dia.


gambar rambut saya pendek

gambar saya boroi

gambar saya dengan makwe sekolah rendah

gambar saya dengan makwe kawan sekolah rendah saya

gambar saya dengan pakwe kawan saya

gambar saya sorang sorang

gambar saya makan rambutan..


ah nak tulis sampai subuh pun tak habis


p/s; hari ni dah seminggu gua puasa maknanya lagi 23 hari gua dah boleh raya.

5 comments:

aleen adela akoo ^_* said...

kire ok lah 2..paling tidak ade jugak input yg bley lu bawak balek.lu ingt senang ke nak pokes duk blakg 2.
alah,lu ckp je lah yg lu pn tringin jugak pose bwat muke chomel patu letak caption gah2 mcm lecturer lu 2.wa tau lu ego je lebey 2..wihihi

NARDtheNERD said...

lecturer u jual muka.
i lllooooooiiiikkkkeeee..=))

::cdot the dot:: said...

jotos jek kpala dia...

•myraSHJ• said...

boleh geng dtg lambat ye ta??

CERITA LEBAT said...

alenn.gua sekarang tgh mnjejaki profile picture beliau okay!


nard..lecturer gua saiko gua.


cdot..gua dah try tapi tak boleh pergi la..gua tak berani