Pages

Tuesday, August 10, 2010

SALAM PERANTAUAN





Salam perantauan dari kami pelajar tahun akhir Jurusan Perubatan Tadika Kemas of Kyoto,Jepun. Maaf zahir dan batin buat yang mengenali dari kami insan yang haram tak tahu apabenda.



Berdiri dua dari kiri,Mohd Kordi(kuala selinsing)
-Gua sebenarnya nampak saja kanak kanak riang walhal dalam poket gua sebelah kanan ada winston light. Ada dalam tiga batang lagi.sahur tadi gua pekena sebatang lepas berak. Dah masuk tadika ni line tak berapa terang la nak cucuh rokok.selamat hari raya ok(sambil buat muka cool)



Duduk paling kiri,Mohd Faqih(rantau panjang).
-Ramadan tahun ni gua puasa sekerat hari saja,kalau hari minggu gua off. Gua memang celaka. Kalau tak kena tendang dengan ustazah,gua akan kena tarbiyah dari makwe muslimah(berdiri satu dari kanan,yang pakai mulut merah tu)..ucapan gua-puasa biar selamba..



Duduk paling tengah,Ani Mayunis(johor baru).
-Dari riak wajah gua ni mesti lu ingat gua puasa kan?Padahal gua dah sebulan datang bulan.Jahanam kan perangai gua menipu.Tapi tak apa,sekurang kurangnya gua dah cuba yang terbaik time berbuka kan?..kira ok la tu...slogan gua-biar orang tak tahu kita tak puasa,asalkan kita memang tak puasa.



Berdiri paling kanan,makwe muslimah;siti rogayah(yan,kedah)
-Assalamualaikum semua..sihat semua? Selamat berpuasa ya..Sebenarnya gua pun tak puasa jugak. Lu gila ka apa,gua baru 5 tahun,mengeja kereta pun kucar kacir lagi.Inikan puasa. Tema gua-biar tak puasa asalkan nampak macam puasa.(masih dengan muka tak bersalah)


*


*

p/s;selamat berpuasa dari gua sekeluarga.

4 comments:

ct odah said...

weh wa 1st ke...yeke 1st??haha

wah awek tudng itam tu..kecik2 bibir dah merah...hahah

Lya Colours said...

slmt pose cik lebat !!
warghh odah ade kat sini
kecah la kauuu

intanurulfateha said...

wah, gmbr bile tuh? ;p

hentakbelipat said...

hahahahah..haram sgt memori kau nih..yang bari tadika dah ngeri tibai winston tu jadahnya..haha