Pages

Thursday, August 19, 2010

ANTARA GUA DAN BANGLA

Semalam

Usai saja gua basuh muka,tak semena mena terbit niat nak study..Entah sejak bila kepala gua ada function study gua pun tak tau..


Gua sengih sorang sorang sambil cuba ingat balik pesan bulat dekat gua dulu,"niat yang baik jangan nak peram lama lama"..Sekarang bulat dah maju dari gua,sampai gua pun tak tau dia dekat mana.Last gua dengar,cerita dia ada niat nak ambik lesen lori trela.bulat bulat..Ah gua bukan nak cerita pasal bulat.


Sebelum gua bukak buku baik gua bukak facebook dulu kan?Nak belajar ni orang kata tak perlu tergesa gesa..Baru nampak cool...Facebook ni pun kira buku jugak apa.

**


**

Sambil menguap pelan pelan gua log masuk facebook..


sssaaapppp...
chatbox gua tiba tiba bergetar bagai nak barai..




nampak gaya macam ada bangla cuba ajak gua lawan pantun.

*

dengan nada yang lebih terkawal gua terus terang yang gua tak kenal dia.




dia ayat gua ajak main teka teki pulak



bangla ni mula gelabah bila gua start petik nama diva.





gua tinggalkan dia sorang sorang dengan dunia dia
selamat malam sayang..








10 comments:

Kimie Hashim said...

hahahaa..ni lagi lawak doh...ngekk..

Kimie Hashim said...

follow lu bro..

Zety Zainal said...

hahahah,lawak! tor bap sala. dia bantai speaking bangladesh ke hape?

lepas ni kalau aku sedang ber-facebook boleh la cakap aku tengah baca buku.

Facebook ni pun kira buku jugak apa (Hamid. F, 2010)

haha~

CERITA LEBAT said...

kimie..thnxs..

zetty..gua translate der..hahaha

aleen adela akoo ^_* said...

cis!lu nih,bangla pon jadik jugak.hu3

jo said...

ah..lu dengan bangla pun tak banyak beza je gua tengok..

stiffler said...

ciss..lu tak patut buat dia macam tu bro..ajak la dia lepak mamak pekena neskepe..

Nurulbadiah Lai said...

apakah..siapakah..hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ko jangan tersyok kt bangla tu...

ko dan bangla sama sama kena puasa bulan ni

CERITA LEBAT said...

aleen->sbb bangla menjadi la gua menjadi jadi.

jo->hahaha..lu memang nak kena cubit tawwww...eeeuuuwww..

stifller..gua dah ayat dia makan dekat nasi kandar tapi dia degil macam gampang

nurul..dialah dihati.

brutal->sumpah gua dengan lisa surihani belum buat apa apa lagi.